Millainen on sinun tuuletuksesi kun onnistut?

 Olemme tässä jo noin viikon päivät saaneet seurata televisiosta yleisurheilun MM-kisoja kaukana Etelä-Koreassa. On mahtavaa nähdä, kuinka urheilija tuulettaa onnistuneen suorituksensa jälkeen. Monen vuoden treenaaminen, loukkaantumiset ja kieltäymykset purkautuvat ulos valtavina karjaisuina, jotka saavat verisuonet pullistumaan ohimoilla. Joku tekee kärrynpyöriä, sadetansseja tai juoksee hullun lailla rataa ympäri. Moni loppukilpailun voittaja hakee oman maansa lipun ja kietoutuu siihen: ”Minä tein sen! Tämä on minun maani!”

Tuuletusta on montaa tyyliä! Niitä katsellessa yleisökin sulaa hymyyn ja myös katsojat tuntevat itsensä onnelliseksi! (Nyt joku sanoo, että pian se kateus hiipii! Odota vaan! Mutta me emme nyt halua pilata tätä juttua kateudella!)

Olen seurannut näitä kisoja aina silloin tällöin työn lomassa. Moni ennakkosuosikki on kaatunut ja voittoon ovat yltäneet tuntemattomammat nimet. Nyt heidän nimensä kirjataan kisahistoriaan voittajina ja seuraavat gladiaattorit puolestaan hamuavat heidän ”päänahkojaan”. Asioilla tuppaa olemaan aina kaksi puolta: onnistumisen vastapari on epäonnistuminen. Pettyminen on aina raskasta, mutta seuraavalla kerralla sitten entistä parempana…

Milloin sinä itse tuuletit hyvää suoritustasi? Kun teit hyvän kaupan? Kun ratkaisit teknisen ongelman? Kun sait viimein valmiiksi jonkin aikaa vievän (rutiini)homman? Tai kun siivosit työhuoneesi niin, että kirjoituspöydän pinta tuli ihan näkyviin eikä huoneessa tarvitse enää harppoa lattialla lojuvien paperipinojen yli? Tai kun taioit nälkäiselle perheelle ruokaa ”tyhjästä”? Millainen olisi sinun tuuletuksesi?

Kisat jatkuvat vielä ja näemme lisää tuuletuksia. Katso mallia! No, ehkä ”arvokkaalle yrittäjälle” paras mahdollinen tuuletus uuden diilin edessä EI ole hurja karjaisu! Mutta miten olisi mahtava hymy ja tomera tokaisu: ”No niin, siinä se nyt on! Me teimme sen! Onnittelut!” Ja tietysti kaikkien menestykseen vaikuttaneiden palkitseminen taputuksella olalle… tai vaikka halauksella! (Mielestäni halatakin voi sen olematta seksuaalista häirintää!)

Usko onnistumiseesi! Anna itsellesi mahdollisuus onnistua! Ja harjoittele eri tuuletustyylejä – ihan vaan siltä varalta, että kun onnistut niin TUULETUS on valmiina!

Jos nyt kuitenkin pinnat menisivätkin ”naapurille”, niin mitä jos tuulettaisit hänen kanssaan! Paiskaisit kättä ja onnittelisit! Ei jäisi homma hampaankoloon! Valmennat itsesi sitten paremmin seuraavaan kertaan…

Ja tähän kohtaan tulee nyt Kermitin tuuletus!!!!!!!!

8 kommenttia artikkeliin “Millainen on sinun tuuletuksesi kun onnistut?”
 1. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Anneli!
  Oman onnistumisen ja onnellisuuden pitää antaa näkyä ulospäin. Se ei tarkoita, että pilkkaa toisia. Suomalaisilla nämä onnen turskahdukset tuppaavat vain olemaan aika rajuja. Johtunee vissiin jurosta luonteen laadustamme.
  Nuorena seurasin kaikkea urheilua, mutta nykyään on saturaatiopiste saavutettu. Urheilua on vain liikaa seurattavaksi.
  Onneksi alkaa lätkäkausi ja pääsee näkemään maalintekijöiden maneereita.
  Hauskaa syksyä t. Hessu K.

 2. Anneli Oinonen sanoo:

  Hyvä Heikki!
  Kiitos kommenteistasi! Tosin hämmästyin mistä sinä tuon ”toisten pilkkaamisen” keksit! Et ainakaan tästä minun kirjoituksestani, sillä siinä ei pilkata ketään eikä tuuletuksella pilkata ketään vaan rohkaistaan itseä jatkossakin huomaamaan oma onnistuminen! Onnistumisen mittarilla on laaja skaala, jokaiselle omansa taitojen mukaan: ekaluokkalaisen onnistuneesta A-kirjaimesta vaikka sitten siihen bisneksentekijän hyvään diiliin.
  Hessulle hyvää lätkäkautta ja HPK:lle onnistumisia peleissä!

  Ei kun tuulettelemaan!
  Anneli

 3. Terttu Lapinleimu sanoo:

  Hei Anneli, Kunnon tuuletus kun pitkä putti menee sisään, tuntuu tosi hyvältä.
  En tiedä miltä muista näyttää, kun kuuskymppinen nainen huitoo greenillä, mutta onneksi sillä ei tässä iässä enää ole merkitystä, vapauttavaa.
  Hymyillään ja halataan, kun nähdään!
  Terttu

 4. Anneli Oinonen sanoo:

  Olet ihmeen oikeassa, Terttuseni!
  Tässä meidän kypsässä iässämme ei enää ole niin kovin tärkeää, mitä muut meistä ”ajattelevat” – kunhan tykkäävät! Hyviä putteja jatkossakin – ja jokainen on tuuletuksen arvoinen!

  Tuuletetaan kun nähdään!
  Anneli

 5. Taina Siukola sanoo:

  Hei Anneli, hyvä kirjoitus! Omien, yhteisten ja muiden ihmisten onnistumisten tuulettaminen tuo kummasti iloa elämään. Minulla on tapana tuulettaa oikein kunnolla pieniäkin onnistumisia ja tämä lisää kummasti yrittämisen intoa. JOs joku asia sattuu joskus menemään pieleen, otan opikseni sen minkä voin ja siirryn hymyillen eteenpäin.

 6. Anneli Oinonen sanoo:

  Hei Tanja!
  Ihanaa, että meitä tuulettajia löytyy enemmänkin! Toivottavasti tämä ”tuulettaminen” tarttuu myös meihin hieman jäyhempiin suomalaisiin! Ja asia on todella kuten sanoit: se antaa iloa elämään! Ilo vie puolestaan uusiin onnistumisiin. Onkohan nyt niin, että me naiset uskallamme herkemmin (kuin miehet) heittäytyä ”vähän hassuiksi” ! Kokeilkaa muutkin ja kertokaa miltä tuntui!

 7. Liisa T sanoo:

  Heippa Anneli,
  Niinpä. Ihan liian harvoin tulee tuuletettua aidosti, spontaanisti. Itsekritiikki korkealla vai mistä nyt sitten johtuneekaan. Tilaisuuksia olisi kyllä ihan arkipäiväisissä asioissa, kotona, töissä, harrastuksissa jne. En nyt ihan helposti näe itseäni heittämässä kärrynpyöriä missään, mutta voin hymyillä leveästi ja näin koittaa siirtää sitä hyvää oloa lähipiiriinkin. Kyllä se vaan tarttuu.

 8. Anneli Oinonen sanoo:

  Kiva Liisa,
  että palasit sopivasti kommentoimaan juttuani Lontoosta asti! Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että etenkin meidän naisihmisten arjen pyörittämisessä tiukallakin aikataululla olisi useamminkin aiheita tuulettaa. Painamme ”niska limassa” ja suu mutrussa eikä läheiset paljon uskalla ”vastaan sanoa”! Mutta kokeillaan hymyä!
  Eilen illalla muuten tuuletin keilahallissa, kun tuli ”sattuma” eli kaato! Ennätys ei mennyt rikki…

Jätä kommentti

css.php